Over ons

‘Onze missie is om te GEbruiken en niet VER- of MISbruiken
Wij bieden een uniek podium voor sprekers met passie voor de natuur
Door in gesprek te gaan verspreiden we deze gedachten
Herontdek de natuur op @onkruidbestaatniet.’

 

Wij zijn Onkruid bestaat niet, een jong kunstcollectief gestart in 2019. We willen de natuur in en rond de stad meer onder de aandacht brengen. Dit doen we door het organiseren van evenementen in de publieke ruimte, waarbij we een grondstof uit de natuur, die vaak gezien wordt als onkruid of overschot, in het middelpunt van de aandacht zetten.

We staan voor een evenwichtig gebruik van wat de natuur om ons heen ons te bieden heeft. Dit willen we graag met anderen delen. We schrijven recepten, het experiment hierin is erg belangrijk. Dit kan variëren van voeding, tot nieuwe materialen. Door de evenementen, de gesprekken met bezoekers en het delen van recepten creëren we verbinding tussen natuur en de stad, op een unieke en kunstzinnige manier.

‘Onkruid bestaat niet’ is een interdisciplinair collectief. Op dit moment bestaan we uit 1 ruimtelijk ontwerper en 1 mode ontwerper. Tijdens de evenementen nodigen we een spreker uit die ons team versterkt en zich heeft gespecialiseerd in een onderwerp binnen de natuur. In de toekomst zien wij ons collectief groeien met ontwerpers en natuurliefhebbers met verschillende achtergronden.

 

Contactpersoon: Annabel Konings www.annabelkonings.nl