Over onkruid

Wij zijn Onkruid bestaat niet. We willen de natuur in en rond de stad meer onder de aandacht brengen. Dit doen we door het organiseren van evenementen (in de publieke ruimte), waarbij we een grondstof uit de natuur, die vaak gezien wordt als onkruid of overschot, in het middelpunt van de aandacht zetten en het gesprek aangaan met voorbijgangers.

We staan voor een evenwichtig gebruik van wat de natuur om ons heen ons te bieden heeft. Dit willen we graag met anderen delen. We schrijven recepten, het experiment hierin is erg belangrijk. Dit kan variëren van voeding, tot nieuwe materialen. Door de activiteiten die we organiseren en het delen van recepten & ideeën met elkaar creëren we verbinding tussen natuur en de stad op een unieke en kunstzinnige manier.

Onkruid bestaat niet is gestart in 2019 als interdisciplinair collectief. Inmiddels is Annabel Konings eindverantwoordelijke en gaat zij graag de samenwerking aan met natuurliefhebbers uit andere disciplines en toepasselijke locatie om samen deze boodschap uit te dragen.

‘Onze missie is om te GEbruiken en niet VER- of MISbruiken
Wij bieden een uniek podium voor sprekers met passie voor de natuur
Door in gesprek te gaan verspreiden we deze gedachten
Herontdek de natuur op @onkruidbestaatniet.’