Buurtchocolade uit Utrecht

Op 23 april was het eindelijk zo ver, de unieke workshop Utrechtse chocolade maken, bij restaurant The Green House.

Het was een hele gezellige, leerzame en creatieve middag. Chocolatier Sam van Gemmert (BitterZoet Chocolade) vertelde van alles over de wildgeplukte ingrediënten en chocolade. Iedereen kon alle smaken en de verschillende bereidingswijzen proeven. Toen de chocolade tot de juiste temperatuur gesmolten was kon het vullen van de mallen beginnen! Iedereen maakte creatieve smaakcombinaties en mooie patronen in de chocolade. Op de speciale wikkel is schrijfruimte voor alle wildgeplukte smaken die Sam en ik eerder al voor je hebben verzameld uit Utrecht-West. Hazelnoten, magnolia, munt, lariks, bessenbloesem, brandnetels, gedroogde bloemen, er is het hele jaar door van alles eetbaars te vinden onderweg!

De chocoladerepen van Buurtchocolade uit Utrecht zijn gemaakt van de Dutch Original 71% chocolade van Heinde & Verre.