Lente: Magnolia

Magnolia om de hoek

De magnoliaboom is een van de eerste bomen die in de lente in bloei komt. De takken zitten vol met prachtige en vaak overdadige bloesem van witte tot felroze bloemen, en alle kleuren die daartussen zitten. De bloesem is zo opvallend omdat de groene bladeren pas aan de bomen komen nadat ze hebben gebloeid. De magnoliaboom wordt ook wel tulpenboom genoemd omdat de bloemen een vergelijkbare vorm hebben. De bloemen vouwen zich steeds verder open, tot ze al hun bladeren laten vallen. Over de straten lijkt dan haast een fluwelen deken te liggen van al deze bloemblaadjes.

In Utrecht staan er heel wat straten vol met magnoliabomen. Al deze bloesem belandt aan het eind van de bloei op straat en vergaat gewoon. Wist je dat deze boom heel bruikbaar is? Van de takken en ongeopende bloemknoppen, tot de magnoliabloemen zelf. Onkruid bestaat niet maakte een aantal recepten met verrassende smaken. Aan het eind van de zomer heeft de magnolia vaak een tweede bloei. Twee seizoenen in het jaar kun je dus gebruik maken van deze boom!

 

Recept magnolia pickles

Recept magnoliasiroop