Paardenbloemen in Bunnik

Een podium voor de paardenbloem

Het is lente. De dagen worden langer, het gras en de bomen zijn weer groen en veel bloesem staat in bloei. Bij ons begint het te kriebelen; zo veel kansen in dit seizoen voor ‘Onkruid bestaat niet’. Neem bijvoorbeeld de paardenbloemen. Ze groeien overal. In kleine speeltjes in de stoep, langs de berm, of met duizenden tegelijk in een open veld. Precies zo’n plek kwamen wij tegen in Bunnik, Utrecht. Een groot grasveld, verder ongebruikt. Bezaaid met paardenbloemen. Dit is een overschot in de natuur die ongebruikt blijft, maar wat zoveel te bieden heeft.

Tijdens onze interventie op 7 mei 2019 maken we recepten van de paardenbloem. Elk deel van deze plant is bruikbaar. De wortels, bladeren en bloem zelf hebben allemaal andere eigenschappen en functies. In deze infographic laten we onze uitkomsten van ons onderzoek naar de paardenbloem zien. De recepten die je kunt maken van paardenbloemen vind je hier!

Bekijk de video hieronder om te zien hoe de paardenbloem interventie in mei is verlopen.