Materialen maken met brandnetels

We organiseren nog één workshop ‘materialen maken met brandnetels’ op zaterdag 26 september.
Meer informatie en hoe je tickets kunt bestellen vind je hier.

De workshop materialen maken met brandnetels op 15 augustus was een groot succes! Graag geven we jullie een inkijkje van die dag.

We beginnen de dag met de wandeling door de woonwijk gelegen naast restaurant The Green House in Utrecht. In bermen en in een verstopt parkje vonden we de brandnetels waarmee we het papier gaan scheppen. Naast brandnetels zijn de deelnemers ook opzoek naar andere planten die goed in het papier passen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de plukwandeling komen we terug bij het restaurant, waar de workshop plaatsvindt. Aan de slag! Brandnetels en oude kranten gaan in de blender om het pulp voor het papier te maken. Alle deelnemers hebben een eigen krat met alle benodigdheden om tijdens deze workshop papier te scheppen en touw te draaien.

 

 

Na de uitleg krijgen de deelnemers het al snel onder de knie. Ze maken de mooiste stukken papier. Elk vel papier is weer uniek. Je kunt het gebruiken om in te lijsten, als kaart te versturen, om een mal heen te vouwen, als lampenkap misschien, of weer iets heel anders. Tijdens het maken van het papier krijgt iedereen creatieve ideeën.

 

 

Nadat de eerste vellen papier liggen te drogen gaan we door met de volgende activiteit: touw draaien van de stengels van brandnetels. Het is een geduldig werkje om de vezels van de stengels af te schrapen. We nemen alle vezels van de gepelde stelen bij elkaar en draaien er een stevig touw van.

 

 

The Green House zorgt voor een hapje en een drankje tijdens de workshop. Zeewier popcorn, brandnetelthee en een vegetarisch tomaten gerechtje. Het was heerlijk! Aan het eind van de middag gaat iedereen naar huis met zelfgemaakte unieke materialen, én de kennis om dat thuis nog eens te doen. Voor ons een hele geslaagde dag met mooie resultaten!

 

 

We zien er naar uit om meer evenementen te organiseren. Zo kunnen we samen de natuur opzoeken in de stad en geïnspireerd raken!

 

Op zaterdag 26 september organiseerde we de workshop materialen maken met brandnetels nogmaals. Dit keer in de kweekkas van The Green House.