Papier scheppen in het Griftpark

Handgemaakt papier in het park

Op 4 juni 2021 stonden club Kabold & Onkruid bestaat niet samen in het Griftpark in Utrecht. Hier zette we onze werkbank neer en gingen papier scheppen van oude kranten en bloemen uit het park met de voorbijgangers. Tijdens deze interventie waren wij op zoek naar jongeren, maar eigenlijk iedereen, die wel een wat anders wil doen. Voor de campagne #STOPDEVERVELING werkt club Kabold samen met creatieve ondernemers uit Utrecht om workshops te organiseren waarbij jongeren weer eens wat anders kunnen doen dan thuis zitten tijdens de Corona maatregelen.

Elk stuk geschept papier is uniek. Van papierpulp van gerecyclede kranten maken we nieuwe vellen handgeschept papier. Hier kunnen de parkgangers bloemen aan toevoegen uit het park. Tijdens het proces van papier maken spreken we de mensen over het park, hun dagbesteding en wat ze van de workshop vinden.

Wil je nou zelf aan de slag met het scheppen van papier? Hieronder vind je het recept als PDF document.

Recept papier scheppen