Workshop: materialen maken met brandnetels

Workshop: materialen maken met brandnetels

De brandnetel, een prikkelende plant. Die daardoor voor irritatie kan zorgen. Maar wist je dat deze plant op veel manieren ook heel nuttig is? Dit zomerseizoen onderzoeken we de brandnetel. We zullen een aantal recepten voor jullie schrijven, deze testen én delen. Op 15 augustus en 26 september organiseren we in samenwerking met The Green House Utrecht een workshop ‘materialen maken met brandnetels’. 

Ben jij benieuwd? Meld je snel aan, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

In deze workshop gaan we zelf papier scheppen en touw draaien van brandnetels. We beginnen met een wandeling door de wijk, waarin we je vertellen over al het goede van de brandnetel. We gaan op zoek naar brandnetels, maar ook andere planten die je in je papier zou willen verwerken. Door te experimenteren met verschillende plantensoorten en verhoudingen tussen plant en krant krijg je elke keer een uniek stuk papier. Aan het eind van de workshop mag je het zelfgemaakte papier, touw én de brandnetel-kit naar huis meenemen.

Programma

13:00 uur Verzamelen bij The Green House
13:05 uur Wandeling door de wijk: op zoek naar brandnetels!
13:45 uur Terug bij The Green House met een rondleiding, drinkpauze en uitleg over brandnetelpapier
14:00 uur Gedeelte papier maken
15:00 uur Gedeelte touw maken
15:30 uur Keuze verder met touw of papier
16:00 uur Afronding van de workshop met een hapje en een drankje


Aanmelden:
In navolging van de Corona maatregelen is er op volledige veilige wijze plaats voor maximaal 12 personen. Minimaal aantal deelnemers is 6 en een kaartje bemachtig je HIER.

Prijs: € 24,95 p.p. inclusief wandeling, workshop met verse brandnetelthee en een afsluitend drankje en hapje. Wil je gelijk de kit mee naar huis nemen? Voor een totaalprijs van € 39,95 p.p. zorgen we dat je die na afloop in een mooi pakketje mee kunt nemen.

Wanneer: zaterdag 26 september
Tijd: 13.00-16.30
Locatie: Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht